5 september 2016
17:30

Nyhammars IF U

Referat: Aspeboda SK - Nyhammars IF U

NIF U gör troligen sin bästa match för säsongen när man på bortaplan slår tillbaka favoriten Aspeboda med 3-1 efter NIF ledning i halvtid med 1-0.
NIB började matchen på ett alldeles lysande sätt där bollen verkligen fick göra arbetet. Man rullade upp Aspeboda under de första 20 minuterna med ett snabbt, passningssäkert och bredd i spelet som gjorde att man kom runt på kanterna och levererade bra inlägg. Men efter att Jesper gjort 1-0 så kom NIF av sig lite och Aspeboda kunde komma tillbaks in i matchen och hade 2 st farliga kontringar ensamma med Robin men som tvingade Aspeboda till dåliga avslut och bra räddningar.
Resten av halvleken böljade sedan fram och tillbaka där även Aspeboda spelade bra men det var en rättvis NIF ledning i paus.
I den andra halvleken så var det ganska jämt och plötsligt kunde Aspeboda kvittera efter 15 min på ett lite olyckligt sätt, men NIF kunde omgående på nytt ta ledningen genom en frispark av Gustav som gick in i mål efter att Jesper tryckt på och att då Aspeboda blev passiva i försvaret. Sedan dödade Fredrik matchen när han efter en frispelning av Oliver säkert satte 3-1 ensam med målvakten. Efter det spelade NIF av matchen genom att ha bra kontroll på Aspeboda och att ha spelarna på rätt sida om sig i försvarsspelet.
Hela laget i NIF förtjänar överbetyg efter en väl genomförd match. Ett extra plus delar vi ändå ut till Gustav för bra mittbacksspel även om dribblingarna ibland ger ledarna ett hjärta i halsgropen och även till Jacob Forsberg som gör en mycket bra match på sin högerkant.